Nieuws
Intocht Sinterklaas 2024
  • DeBetuwe Huissen
  • Geen reacties

Zondag 17 november a.s. is het weer zover. Dan komen Sint en zijn Pieten met pakjesboot 26 aan in Huissen. Rond 14:00 uur verwachten zij aan wal te stappen, op de kade bij het pont Looveer. Hier stapt Sint in de koets en lopen en fietsen de pieten met hem mee om via het Looveer en de Stadsdam naar podium Odeon op de Markt in het centrum van Huissen te gaan. Sta je langs deze route? Dan kun je Sint en zijn Pieten goed zien en misschien wel een handje schudden… en als je lief bent geweest, krijg je vast wat lekkers.

Om 15:00 uur zal de stoet bij podium Odeon op de Markt arriveren. Kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s… iedereen is hier welkom om samen met de Burgemeester én de kinderburgemeester van Gemeente Lingewaard Sint en zijn Pieten welkom te heten. Sinterklaas zal de Huissense kinderen toespreken en de Pieten maken er vast een feestje van! Rond 15:30 uur neemt Sint afscheid van iedereen om even uit te rusten van zijn lange reis. Waar hij dat precies zal doen, heeft hij nog niet laten weten. Daar komen we op 17 november vast wel achter…

Ga je liever ideeën opdoen voor jouw verlanglijstje? Een aantal winkels zijn deze middag tot 17:00 uur geopend. Of ga gezellig een warme chocomel drinken bij Restaurant de Betuwe. Het wordt sowieso een HEERLIJK middagje!

Samengevat:
11:00 uur Aankomst pakjesboot op ’t Looveer
12:00 uur Feestelijk ontvangst bij podium Odeon op de Markt!