Geschiedenis

Historie van De Betuwe

Gelegen in het hart van het altijd gezellige en Bourgondische Huissen ( spreek je uit als Huusse ). Daar bevind zich al meer dan 55 jaar ‘De Betuwe’.  Met al drie generaties betrokken in het levendig familiebedrijf heeft ‘De Betuwe’ alle facetten van de horeca. 

 

In 1965 kocht Jan van Boheemen (vader van de huidige eigenaar) dit pand op de Markt 1. Hij begon er een café met biljart, later kwam er hotelvoorzieningen bij. In 1980 werd er van een garage een keuken gemaakt en kwam zoon John thuis in de zaak erbij, het begon met een lunch- en dinerkaart met toentertijd nog Perzische tapijtjes en glazen asbakken op de tafels. In 1990 werd de zaak overgenomen door John en Janet en werd er grondig verbouwd er kwam een hedendaags serre voor, daardoor kreeg het pand een hele andere uitstraling en het restaurant kreeg ook een andere styling. In 1995 stopte ze met het hotelleven na de komst van de kinderen, van zeven dagen in de week voor je gasten klaar staan werd de maandag de sluitingsdag. 

 

In 1997 ging het naast gelegen notariskantoor weg, daardoor kwam de ingang opzij en aan de voorkant werd de serre weer verder uitgebreid. De laatste verbouwing was in 2007 met de uitbreiding van een grote hedendaagse keuken en de Passagezaal waar besloten feestjes, vergaderingen, diners, brunch, koffietafels gehouden kunnen worden.

 

Tegenwoordig is Restaurant de Betuwe een levendig familie bedrijf met een jong enthousiast team. Eigenaren John en Janet van Boheemen bouwen langzaam af terwijl zoonlief Joep van 24 jaar langzaam de touwtjes in handen krijg. Die met veel plezier de toekomst tegemoet.

Familie van Boheemen

John, Janet en Joep van Boheemen
Eigenaren

fotomuur
IMG_2510
IMG_2595

We hebben een geweldig enthousiast jong team dat er plezier in heeft om het de gasten naar de zin te maken, het bloed stroomt waar het niet gaan kan, zoon Joep van 25 jaar wilt nog steeds het familie bedrijf overnemen en is werkzaam in de keuken en de bediening.

De derde generatie komt eraan, het wordt dan ook met de paplepel ingegoten…

Wil je meer weten?

Als je meer wil weten dan kun je het beste eens langs komen; hete koffie of juist koude biertjes staan altijd voor je klaar!
Voor reserveringen van meer dan 8 personen, willen wij u vragen om telefonisch contact op te nemen via 026 325 0854

We hechten veel waarde aan familie en geschiedenis en hebben daarom in de laatste verbouwing ruimte aan de muur gereserveerd voor leuke foto’s en echte Huissense kreten in het restaurant. Je komt ze links en rechts ook op onze website tegen zoals;

  • Hèj spèj d’r nie’ ‘ien ( Hij lust graag een borreltje)
  • Hèj ‘t lèste nèjs al gehörd? ( Heb je laatste nieuws al gehoord )
  • A’j d’r mar bun! ( Het is goed om hier te zijn!)
  • Mak da’j ‘t houwe’ kun’! ( Ik wens u het allerbeste )

 

Kom je iets eten of drinken? Wij staan dagelijks voor je klaar!

IMG_2460