Gelegen in het hart van het altijd gezellige en Bourgondische Huissen ( spreek je uit als Huusse ). Daar bevind zich al meer dan 55 jaar ‘De Betuwe’. Met al drie generaties betrokken in het levendig familiebedrijf heeft ‘De Betuwe’ alle facetten van de horeca.
In 1965 kocht Jan van Boheemen (vader van de huidige eigenaar) dit pand op de Markt 1. Hij begon er een café met biljart, later kwam er hotelvoorzieningen bij. In 1980 werd er van een garage een keuken gemaakt en kwam zoon John thuis in de zaak erbij, het begon met een lunch- en dinerkaart met toentertijd nog Perzische tapijtjes en glazen asbakken op de tafels. In 1990 werd de zaak overgenomen door John en Janet en werd er grondig verbouwd er kwam een hedendaags serre voor, daardoor kreeg het pand een hele andere uitstraling en het restaurant kreeg ook een andere styling. In 1995 stopte ze met het hotelleven na de komst van de kinderen, van zeven dagen in de week voor je gasten klaar staan werd de maandag de sluitingsdag.
In 1997 ging het naast gelegen notariskantoor weg, daardoor kwam de ingang opzij en aan de voorkant werd de serre weer verder uitgebreid. De laatste verbouwing was in 2007 met de uitbreiding van een grote hedendaagse keuken en de Passagezaal waar besloten feestjes, vergaderingen, diners, brunch, koffietafels gehouden kunnen worden.
Tegenwoordig is Restaurant de Betuwe een levendig familie bedrijf met een jong enthousiast team. Eigenaren John en Janet van Boheemen bouwen langzaam af terwijl zoonlief Joep van 24 jaar langzaam de touwtjes in handen krijg. Die met veel plezier de toekomst tegemoet.